11/05/15 Ook in China verzadiging van de smartphonemarkt

Voor het eerst in zes jaar tijd laat ook in China de smartphonemarkt een krimp zien. De verkoop van smartphones daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met 4,3%. In absolute aantallen werden er bijna 100 miljoen smartphones verkocht.

De verzadiging van de smartphonemarkt is al langer gaande in veel Europese landen, Australie en de VS. In China beschikt ondertussen ook zo’n 90% van de bevolking over een smartphone, wat de krimp in het afgelopen kwartaal verklaart. Dit zijn de conclusies die marktonderzoeksbureau IDC trekt uit het onderzoek wat vandaag is gepubliceerd.

De top van smartphonemerken in China ziet er beduidend anders uit dan in bijvoorbeeld Nederland. Op de eerste plek komen we een goede bekende tegen: Apple, die met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus de smartphonemaker Xiaomi van de eerste plek heeft verdreven. Op plek drie staat Huawei, gevolgd door Samsung op plek 4 en Lenovo op plek 5.

De verwachting is dat de smartphoneverkoop verder zal afnemen in China en dat de Chinese fabrikanten zich meer zullen richten op andere markten. De kans is groot dat wij in Nederland meer zullen zien van Xiaomi, Lenovo en Oneplus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: