24/08/15 Ook T-Mobile gaat 4G+ aanbieden

Naast KPN en Vodafone gaat ook T-Mobile 4G+ aanbieden, een snellere vorm van mobiel internet middels het 4G-netwerk. T-Mobile zal net als haar concurrenten een maximale snelheid van 225 Mb/s gaan aanbieden.

T-Mobile start met het aanbieden van 4G+ vanaf november 2015. De hogere snelheid is mogelijk omdat er met 4G+ verschillende 4G-frequenties worden gecombineerd. Het gevolg is dat je niet alleen hogere internetsnelheden kan halen, maar ook het bereik binnenshuis zal er door worden verbeterd. De 900 MHz-frequentie zal hier voor worden ingezet.

De provider hoopt 75% van haar klanten aan het einde van 2015 van de 900 MHz-frequentie te voorzien. Ook in uitgestrektere gebieden zal het bereik worden verbeterd. Op dit moment biedt T-Mobile al '4G Max' aan, maar dit is niet hetzelfde als 4G+. '4G Max' is slechts een marketingterm, de maximumsnelheid is 120 Mb/s.

Tot nu toe had T-Mobile alleen de beschikking over de 1800 MHz- en 2600 MHz-frequenties. Deze hebben een kleiner bereik, waardoor T-Mobile altijd meer masten nodig had om hetzelfde bereik te creëeren als concurrenten KPN en Vodafone. Eind 2015 moet 95% van alle T-Mobile klanten in een gebied wonen met 4G-dekking. KPN en Vodafone bieden al langer een landelijk dekkend netwerk aan – alleen Tele2 loopt nu nog achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: