16/03/15 Ook Xiaomi komt dit jaar met smartwatch

Een topman van een partner van het Chinese Xiaomi heeft aangegeven dit jaar nog met een smartwatch te komen. Het is nog niet bekend wanneer de gadget precies zal verschijnen.

De partner, Huami, geeft op een Chinese site aan dat Xiaomi aan een metalen smartwatch werkt die dunner en goedkoper zal zijn dan de huidige smartwatches van andere fabrikanten. Hoe dun het apparaat wordt is nog niet duidelijk, een prijs is ook nog niet genoemd. Xiaomi gaat gebruik maken van hetzelfde metaal als HTC voor haar One-serie gebruikt.

Opvallend is dat Xiaomi voor eigen software lijkt te kiezen, en niet voor Android Wear. Het is wel mogelijk dat de ontwikkelaars aan een eigen aangepaste versie van Android werken.

Xiaomi wordt ook wel gekscherend het Chinese Apple genoemd. Het bedrijf bestaat pas sinds 2011 maar timmert ongenadig hard aan de weg, en is een luis in de pels van grote spelers als Samsung. Xiaomi biedt prachtige toestellen aan voor weinig geld, en heeft daarmee snel marktaandeel weten te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: