29/10/14 Oppo bouwt dunste smartphone tot nu toe

De nieuwe Oppo R5 is de dunste smartphone tot nu toe. De telefoon heeft een dikte van slechts 4,85 millimeter. De telefoon is vanaf december te koop.

Ter vergelijking: een Samsung Galaxy S5 meet 8,9 mm en een HTC One M8 meet 9,35 mm, maar zelfs de iPhone 6 is met 6,9 mm nog stevig naast de Oppo R5. De specificaties van de R5 zijn er ondanks de dunne behuizing niet minder om.

Zo beschikt de Android smartphone over een 5,2 inch display met een resolutie van 1920 x 1080 (full HD). Onder de motorkap vinden we een octa-core processor, welke uit twee setjes quad-cores bestaat van 2,1 GHz en 1,5 GHz. De opslagruimte bedraagt 16 GB, en is niet uitbreidbaar.

Een behoorlijk nadeel van de extreem dunne smartphone is dat er een 3.5 mm-aansluiting mist, waardoor je je koptelefoon niet in het toestel kan steken. Je moet muziek luisteren via een bijgeleverde bluetooth accessoire.

Het is op het moment van schrijven overigens niet bekend of de Oppo R5 ook in Europa uitkomt. In ieder geval komt de telefoon in de VS op de markt voor omgerekend 392 euro zonder abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: