23/12/14 ‘Opvolger Lumia 1320 krijgt kleiner touchscreen’

De opvolger van de Nokia Lumia 1320 krijgt volgens geruchten een kleiner touchscreen. De resolutie blijft hetzelfde.

Dat is best opvallend in een tijd waarin smartphones qua schermformaat alleen maar groter lijken te worden. Veel groter had het scherm trouwens niet moeten worden. De Lumia 1320 heeft al een scherm van 6 inch, voor veel fabrikanten het absolutie maximum. De opvolger, die waarschijnlijk de naam Lumia 1330 krijgt, krijgt naar verluidt een scherm van 5,7 inch.

De resolutie blijft met 1280 x 720 pixels gelijk, maar de pixeldichtheid gaat door het kleinere scherm omhoog: het scherm wordt dus scherper. Verder verandert er onderhuids weinig aan de smartphone. Microsoft zou weer kiezen voor de ietwat verouderde Snapdragon 400-processor en 1 GB RAM. Qua opslagruimte gaat het toestel van 8 GB naar 32 GB.

Wel krijgt de camera een update. De 1320 heeft een 5 megapixel camera en een matige selfiecamera, maar de 1330 zal worden voorzien van een luxe 14 megapixel PureView-camera en een 5 megapixel selfiecamera. Dit zal dan ook het belangrijkste verkoopargument worden van de telefoon. Waarschijnlijk zal de Microsoft Lumia 1330 op het Mobile World Congress worden gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: