11/06/14 Ouders vinden smartphone belangrijker dan eigen kind

Ouders zijn volgens VeiligheidNL en het Nationaal Platform Zwembaden aan het water teveel bezig met hun smartphone, en niet met de veiligheid van hun kind.

Er is zelfs een landelijke campagne gestart die ouders erop moet wijzen dat ze hun kind beter in de gaten moeten houden. Dat trieste feit is het gevolg van een gestegen aantal water-gerelateerde incidenten met peuters en baby's.

Smartphones zouden daarvan een oorzaak kunnen zijn. Ouders zouden te veel worden afgeleid en daarom de veiligheid van hun kinderen uit het oog verliezen. De woordvoerder van VeiligheidNL:

"Veel ouders verwachten dat zij nog wel kunnen ingrijpen als hun kind begint te spetteren en te gillen. Maar zo gaat het nooit. Het kind zakt snel en stil weg in het water. En daarna is ingrijpen bijna niet meer mogelijk."

Er is zelf een checklist in het leven geroepen waarmee je kunt controleren of je wel genoeg oplet. Ongelofelijk handig natuurlijk. Wel raden we aan om de lijst niet door te lopen als je langs het water zit met de kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: