06/01/15 Overzicht meest interessante CES smartphone introducties

 

Op dit moment is in Las Vegas de CES beurs in volle gang. De CES is jaarlijks voornamelijk gefocused op de televisie en audio markt en is er normaliter minder aandacht voor Smartphone releases dan bijvoorbeeld het Mobile World Congress in Barcelona in maart. Toch zijn er dit jaar ook een aantal interessante smartphone introducties in Las Vegas, de meest interessante nemen we hier met je door:

LG Flex 2:

Gisteren is de LG Flex 2 officieel aangekondigd. De Flex 2 is de opvolger van de buigzame LG Flex. De Flex 2 is echter nog buigzamer door het gebruik van een rubberen behuizing. Daarnaast werkt ook de zelfhelende coating, die reeds op de LG Flex wordt gebruikt, beter op de nieuwe rubbere behuizing. Kleine krasjes worden op de LG Flex 2 automatisch binnen 10 seconden dankzij deze speciale coating hersteld.

De Flex 2 beschikt over een 5.5 inch beeldscherm met full hd resolutie en de nieuwste 64-bit Qualcomm Snapdragon 810-chip, 2Ghz DDR4-RAM en 16 of 32 GB opslagruimte. Het beeldschermglas is 20% sterker and kan tot egaal worden gebogen zonder dat het breekt en er is een 13 megapixel camera aan boord van de LG Flex 2.

HTC Desire 320

Als opvolger van de succesvolle HTC Desire 310 komt HTC opnieuw met een midrange smartphone, de HTC Desire 320. We verwachten een quadcore 1.3Ghz processor op de Derise 320, 4.5 inch display en 5 megapixel camera. Het werkgeheugen zal 1 GB zijn met 8GB opslagruimte, uitbreidbaar met micro SD geheugenkaart. De HTC Desire 320 zal uitkomen in een vanille wit en donkergrijze variant, naar verwachting nog in het eerste kwartaal van 2015.

Acer Liquid Z410 en Acer Liquid Jade S

Acer presenteert twee smartphones tijdens CES. De Acer Liquid Z410 is een voordelige 4G smartphone met een 4.5 inch beeldscherm met 960 x 540 pixels. De smartphone draait op een 64-bit quad core processor. Acer belooft een standby tijd van maximaal 400 uur en een gespreksduur van 5,5 uur. Het toestel heeft een 5 megapixel camera aan de achterzijde, welke kan worden aangestuurd door de stem van de gebruiker: door 'cheese' te roepen wordt er een foto genomen. Aan de voorzijde bevindt zich een 2.0 megapixel camera, die via 'selfie' kan worden geactiveerd. De datum van beschikbaarheid in Nederland is nog niet bekend, de adviesprijs van de Acer Liquid Z410 bedraagt €129,-.

Vanaf eind januari is de tweede Acer smartphone in Nederland beschikbaar: de Acer Liquid Jade S. De Liquid Jade S valt qua prijs en specs in een hoger segment uit. De adviesprijs van de smartphone bedraagt €299,- wat wordt rechtvaardigd door de volgende specs: De Liquid Jade S is een 4G smartphone die tot maar liefst 150 Mbps downloadsnelheid aan kan. Aan de achterzijde bevindt zich een 13 megapixel camera en aan de voorzijde een 5 megapixel frontcamera. Het beeldscherm is 5 inch groot met een resolutie van 720 x 1280 pixels.

De CES beurs in Las Vegas duurt t/m vrijdag 9 januari. Mochten er meer interessante smartphone introducties plaatsvinden houden we je hier uiteraard van op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: