28/10/14 Providers niet blij met eigen simkaart Apple

Met de nieuwste generatie iPads levert Apple een eigen simkaart mee, die niet afhankelijk is van een provider. Je kan dus zo overstappen, zonder de kaart te vervangen. Europese providers zijn daar echter niet zo blij mee.

Het is uiteraard een mooie – en handige – gedachte van Apple. Echter hebben de providers er geen baat bij als consumenten constant van aanbieder wisselen.

Het is niet de eerste keer dat Apple een eigen simkaart heeft willen invoeren – in 2010 deed het al een voorstel om een simkaart in de iPhone in te bouwen. Providers tekende massaal protest aan, en Apple heeft haar eigen sim toen in de ijskast gezet. Vier jaar later heeft The Wall Street Journal gevraagd hoe de providers er nu tegenover staan en het antwoord is hetzelfde. De operators zijn bang dat Apple te veel inzicht krijgt in de klantinformatie en de contacten.

Sommige providers, zoals Orange, Three, Telefonica en Deutsche Telekom (het moederbedrijf van T-Mobile) wachten eerst de reacties uit de markt af alvorens een standpunt te nemen. De Britse provider EE is de enige die al wel meewerkt aan Apple Sim. De kans is groot dat Apple's succes afhankelijk is van kleine providers die tegen het grote bestand aan durven te schoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: