07/07/14 Reis je naar de VS? Zorg voor een opgeladen smartphone!

Uit angst voor een aanslag gaan de VS onopgeladen gadgets niet meer toelaten op vluchten. De autoriteiten zijn bang voor een bom in een smartphone, tablet of laptop.

De douaniers gaan passagiers vragen om hun gadgets aan te zetten om aan te tonen dat de accu is opgeladen. Is dat niet het geval, dan kan je de gadget op het punt van vertrek achterlaten.

Het is op dit moment nog niet duidelijk op welke vliegvelden de nieuwe maatregelen ingevoerd gaan worden. Nederland zal in ieder geval niet extra worden gecontroleerd, aldus een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV).

De extra regels zouden vooral gericht zijn op het voorkomen van een terroristische aanslag door Al-Qaeda en gerelateerde takken. Er geldt volgens het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid een verhoogd risico. Meer passagiers zullen worden gecontroleerd en gefouilleerd. Ons advies? Laad je smartphone voor vertrek op om er zeker van te zijn dat je je geliefde toestel niet aan de douaniers hoeft te overhandigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: