18/11/14 Samsung gaat in 2015 minder smartphones uitbrengen

Volgend jaar zal Samsung minder smartphone op de markt brengen, en qua prijs gaan concurreren met fabrikanten als Xiaomi en Huawei.

Dat heeft Samsung te kennen gegeven tijdens een vergadering met haar aandeelhouders. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft veel last van (met name) Chinese fabrikanten die hoogwaardige toestellen uitbrengen voor aantrekkelijke prijzen. Ze snoepen daarmee marktaandeel van Samsung af.

Daarbij verkopen Samsung's duurdere smartphones, zoals de Galaxy S5, minder goed dan voorheen. Hierdoor staat de winst onder druk. Samsung wil minder verschillende modellen uitbrengen, waardoor het een sterkere focus kan leggen op de modellen die het wel op de markt zet. Het bedrijf zegt zon 25 tot 30% minder telefoons te lanceren.

Ook in de productieketen van de fabrikant zullen klappen vallen. Samsung heeft aan leveranciers van schermonderdelen gevraagd of het de prijzen met 30% kan verlagen, zodat er beter op prijs geconcurreerd kan worden. Of lagere prijzen voor onderdelen ook voor goedkopere toestellen zal zorgen, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: