03/04/15 ‘Samsung gaat nieuwe iPhone-processor maken’

Naar verluidt zal Samsung de producent worden van de nieuwe Apple A9-chip, die in de iPhone 6S-serie gebruikt zal worden. Daarmee wordt Apple weer afhankelijker van aartsrivaal Samsung.

Dit melden anonieme bronnen aan Bloomberg, dat het wat geruchten betreft vaak bij het juiste eind heeft. De huidige Apple iPhone 6 draait op de A8-processor die door chipmaker TSMC wordt gefabriceerd. Toch zal Apple waarschijnlijk weer met Samsung om tafel gaan zitten om de nieuwe generatie iPhones van een goede processor te voorzien.

Samsung heeft inmiddels veel ervaring met het maken van chips. Ook in de eigen Galaxy S6-serie gebruikt het een eigen octa-core processor die bijzonder goed presteert. Het Koreaanse merk heeft in 2014 forse investeringen gedaan voor haar processor-tak: in de buurt van Seoul wordt nu voor 14 miljard euro een nieuwe fabriek gebouwd.

Apple wil kiezen voor de producent met de meest efficiente chips, en op dit moment is dat Samsung. Voor Samsung kan Apple een nog belangrijkere klant worden. Afgelopen jaar was Apple al een van de vijf grootste inkomstenbronnen van Samsung.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: