13/01/15 ‘Samsung gaat TouchWiz op de schop gooien’

De softwarelaag die Samsung altijd over Android heen giet, TouchWiz, zal voor de Samsung Galaxy S6 flink worden aangepakt. TouchWiz zou daarmee versimpeld worden.

Dat weet het doorgaans betrouwbare Business Korea te melden.

Veel fabrikanten gebruiken een eigen softwarelaag voor Android, om het besturingssysteem van Google zo meer een eigen smoel te geven. Onder andere HTC, Sony, LG en Huawei gebruiken net als Samsung zo'n laag. Dat heeft altijd tot gevolg dat een nieuwe Android-versie eerst aan de eigen skin moet worden aangepast, en dat kan maanden duren.

Ook maakt de extra laag de werking van Android niet bepaald sneller. Samsung lijkt nu dus de verstandige beslissing te hebben genomen om TouchWiz aan te pakken. Veel onnodige functies zullen worden verwijderd, en ook het design wordt minimalistischer dan voorheen.

Eén bron stelt zelfs dat Samsung een vrijwel kale versie van Android zou willen laten draaien, met alleen enkele toegevoegde functionaliteiten van Samsung. Daarmee moet er ook meer ruimte overblijven voor de gebruiker – het interne opslaggeheugen zal minder worden belast, iets waar Samsung de afgelopen jaren veel kritiek op heeft gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: