12/03/15 ‘Samsung gaat zich op goedkope smartphones richten’

Samsung gaat zich de komende jaren focussen op goedkope smartphones om de grootste speler op de markt te kunnen blijven.

Dat meldt de Koreaanse krant Korea Herald. De Samsung Galaxy S6 is zeer positief ontvangen en er wordt dan ook veel van de verkopen verwacht, maar in het laag- en middensegment levert Samsung marktaandeel in. In het laatste kwartaal van 2014 is Samsung wat toestelverkopen betreft zelfs door Apple voorbijgestreefd.

Er is een grote markt voor goedkope smartphones in opkomende economieën als India en Brazilië. Veel inwoners beschikken daar (nog) niet over een smartphone, maar wel over voldoende middelen om een simpel model te kunnen aanschaffen.

Veel Aziatische fabrikanten springen daar op in. Samsung zou de focus op haar portfolio hebben vernieuwd om ook de vruchten van die markten te kunnen plukken. De Koreaanse fabrikant heeft altijd al voordelige toestellen aangeboden, maar zou dit in opkomende landen willen intensiveren.

Verder is Samsung haar portfolio aan het vereenvoudigen. De vele verschillende toestelseries worden teruggedrongen tot overzichtelijke series, zoals de Galaxy A-, E- en J-series. Daarmee moet het voor de consument duidelijker worden in welke prijscategorie een toestel valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: