04/12/13 ‘Samsung Galaxy S5 komt in eerste kwartaal 2014’

Volgens een Koreaanse nieuwssite is Samsung de productie van haar volgende vlaggenschip, de Galaxy S5, al aan het voorbereiden. De smartphone zou in februari of maart al uit moeten komen.

De Galaxy S5 zou worden voorzien van een 64-bits processor, net als in het topmodel van aartsvijand Apple. Daarmee zou het in theorie de eerste telefoon van Samsung zou kunnen zijn die acht kernen tegelijk kan laten draaien in plaats van vier. Er gaan ook geruchten over een Snapdragon processor – het zou kunnen dat Samsung weer meerdere versies zal lanceren.

Verder zou de Samsung Galaxy S5 een flexibel 5-inch OLED-scherm krijgen, zoals we nu al kunnen zien op de Galaxy Round. Samsung geeft de Galaxy S5 verder een dikke batterij mee (4000 mAh) en draait op Android 4.4 KitKat.

Als Samsung de S5 inderdaad begin 2014 al op de markt wil brengen ligt dat in lijn met de interval van 10 maanden die Samsung tussen de release van de S3 en S4 had. Of een vervroegde release iets te maken heeft met tegenvallende verkoopresultaten van de Galaxy S4 is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: