19/06/14 Samsung Galaxy S5 LTE-A in Korea gepresenteerd

In thuisbasis Zuid-Korea heeft Samsung een verbeterde versie van de Galaxy S5 gepresenteerd: de Galaxy S5 LTE-A. Het toestel heeft een scherper beeldscherm en kan overweg met zeer snelle internetverbindingen.

De Samsung Galaxy S5 LTE-A ondersteunt namelijk een nieuwe netwerkstandaard (LTE Advanced), waardoor er een mobiele internetsnelheid van 225 Mb/s gehaald kan worden. Op dit moment is er in Nederland een (theoretische) maximale snelheid van 50 Mb/s mogelijk op de netwerken van KPN en Vodafone.

Voor degenen die het geruchtencircuit in de gaten houden: dit is niet de Samsung Galaxy S5 Prime of Galaxy F. Naar verluidt werkt Samsung nog altijd aan een premium-smartphone met aluminium behuizing. De S5 LTE-A is slechts een nieuwe versie van de S5, maar met hetzelfde design.

Samsung Galaxy S5 LTE-A

Het 5,1 inch scherm heeft een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. De normale Galaxy S5 heeft een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. De S5 LTE-A heeft hiermee het allerscherpste touchscreen van de markt.

Met dit toestel wil Samsung de aanval inzetten op de LG G3, die op dit moment de beste specificaties heeft. In Zuid-Korea kiezen consumenten nu massaal voor de LG's topmodel in plaats van Samsung's S5.

Het is nog niet zeker of deze versie ook in Nederland te koop zal worden aangeboden, maar KPN en Vodafone hebben bekend gemaakt ook LTE Advanced aan te gaan bieden. De kans is dus aanwezig dat dit toestel ook buiten Zuid-Korea in de winkels komt te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: