23/10/14 Samsung Galaxy S5 Plus eind oktober te koop

De nieuwe Samsung Galaxy S5 Plus is vanaf eind oktober te koop bij de betere webshop in Nederland. Het toestel heeft een adviesprijs van 599 euro gekregen.

De reguliere Galaxy S5 is (op het moment van schrijven) los te koop vanaf ongeveer 480 euro. De Galaxy S5 Plus is niet veel anders: het biedt ondersteuning voor de nieuwe 4G+ netwerken die later dit jaar worden uitgerold door Vodafone en KPN, en de processor is vernieuwd. Slechts een paar toestellen ondersteunen 4G+. Naaste de S5 Plus ondersteunen alleen de Samsung Galaxy Alpha, Galaxy Note 4 en Huawei Ascend Mate 7 het nieuwe netwerk.

De normale S5 heeft een Snapdragon 801 processor, de S5 Plus heeft een nieuwere Snapdragon 805. Dat is een chip die we ook in de Galaxy Note 4 vinden. Beide processoren zijn quad-core. Qua uiterlijk herken je de S5 Plus overigens niet, daarin verschilt de smartphone niet van de normale S5. Qua typenummer wel: de S5 Plus heeft de code G901F, de normale S5 G900F.

De Galaxy S5 Plus werd eerder deze week zonder bombarie door Samsung 'aangekondigd' door ineens op Samsung's website te verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: