21/07/14 Samsung Galaxy S5 verkoopt slechter dan Galaxy S4

Uit onderzoek van counterpointresearch.com is gebleken dat de Samsung Galaxy S5, ondanks de tweede plek in de lijst van beste verkochte smartphones in mei 2014, achterloopt in verkoop in vergelijking met de voorganger: de Samsung Galaxy S4. In de Top 10 meest verkochte smartphones van 2014 neemt de iPhone 5s de eerste plek in.

Waar de iPhone 5 en de Galaxy S4 vorig jaar elk zo'n 7 miljoen stuks per maand werden verkocht, lukt dit Apple met de iPhone 5s dit jaar ook, maar de Galaxy S5 is slechts 5 miljoen keer over de toonbank gegaan in mei.

De verkoopresultaten heeft Samsung ertoe gebracht een winstwaarschuwing af te geven. Het bedrijf ziet een afname in de groei binnen de smartphone markt.

Een ander opvallend gegeven uit het onderzoek is de sterke positie van Xiaomi, die in de Top 10 Smartphone lijst plek 7 en 9 inneemt. Xiaomi doet het vooral goed op lokale markten in Azie, vooral in China. Er gaan verschillende geluiden op de Xiaomi voorbereidingen treft om ook op de Europese markt te betreden.

 

Top 10 Smartphone verkoop Mei 2014
Nummer Merk Model Categorie
1 Apple iPhone 5s smartphone
2 Samsung Galaxy S5 smartphone
3 Samsung Galaxy S4 smartphone
4 Samsung Note 3 smartphone
5 Apple iPhone 5c smartphone
6 Apple iPhone 4S smartphone
7 Xiaomi MI3 smartphone
8 Samsung Galaxy S4 mini smartphone
9 Xiaomi Hongmi Redrice smartphone
10 Samsung Galaxy Grand 2 smartphone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: