09/01/14 Samsung Galaxy S5: wat kunnen we verwachten?

Samsung's topvrouw Lee Young Hee heeft zich openlijk uitgelaten over het volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S5. In april kunnen we de smartphone verwachten.

Volgens Lee zal Samsung haar reguliere Galaxy S-agenda aanhouden. Dat betekent dat de Galaxy S5 in maart aangekondigd zal worden. Verder licht Lee enkele erg gave eigenschappen die de S5 wellicht krijgt toe.

Irisscanner

Een vingerprintscanner is zó 2013, moeten ze bij Samsung hebben gedacht. Een irisscanner behoort tot de mogelijkheden. Samsung heeft de techniek al in huis en volgens Lee zijn de enthousiaste reacties op de geruchten over zo'n geavanceerde scanner niet onopgemerkt gebleven.

Design

De Samsung Galaxy S4 lijkt qua design sterk op de S3, en dat werd door veel fans niet goed ontvangen. De Galaxy S5 zal qua vormgeving anders worden, met de nadruk op het beeldscherm en de achterzijde. Het is mogelijk dat hiermee op een flexibel touchscreen gehint wordt.

Touchscreen

Een flexibel scherm is mogelijk, maar de kans erop achten we bij Budger nog klein. De productie capaciteit voor deze schermen is nog klein, en waarschijnlijk niet voldoende om tientallen miljoenen toestellen te maken.

De kans is groter dat Samsung een 'three sided display' zal tonen: een scherm dat doorloopt over de randen. Een erg gaaf concept dat Samsung al eerder liet zien.

Samsung zal in ieder geval gebruik gaan maken van een 5,2 inch scherm met een ontzettend hoge resolutie van 2560 x 1440 pixels, wat een pixeldichtheid (PPI) van 560 zal opleveren. Ter vergelijking: een iPhone 5S heeft PPI van 340.

Overige specificaties

Aan de achterzijde kunnen we een 16 megapixel camera verwachten en Samsung zal de S5 uitrusten met een extreem krachtige accu van 4000 mAh. Tot slot zal de S5 draaien op Android 4.4 KitKat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: