04/06/15 Samsung Galaxy S6 Active komt eraan

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S6 Active elk moment kan worden aangekondigd. De smartphone stond korte tijd op de Amerikaanse Samsung-website.

Inmiddels heeft Samsung het toestel weer offline gehaald. Alle informatie ligt echter op straat. De Galaxy S6 Active heeft dezelfde hardware als de reguliere Galaxy S6, maar krijgt een stof- en waterdichte behuizing die tegen een flinke stoot kan. De Galaxy S6 Active is de opvolger van de S5 Active en de S4 Active.

Samsung Galaxy S6 Active

De accu is, in tegenstelling tot eerdere geruchten, niet vergroot. De batterij is nog steeds 2550 mAh sterk en (helaas) niet 3500 mAh. De overige specs zijn zoals gezegd gelijk gebleven: een 5,1 inch quad-hd scherm, octa core processor, 3 GB RAM en een 16 megapixel camera. De Galaxy S6 Active draait uiteraard op Android.

Naast de robuuste hardware heeft Samsung ook gedacht aan bijpassende software. De Active heeft een 'Active Key', waarmee de gebruiker in de Activity Zone komt. Daarin staan verschillende apps die handig zijn bij het outdoor leven. De oplettende lezen is het logo van de Amerikaanse provider AT&T op de achterzijde van het toestel opgevallen; de kans is dan ook groot dat die provider het toestel eerst krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: