14/04/15 Samsung Galaxy S6 Edge onverwacht populair

Het schijnt dat de Samsung Galaxy S6 Edge net zo populair is als de gewone Galaxy S6, en dat Samsung nu met tekorten kampt.

Het Zuid-Koreaanse Samsung zou gerekend hebben op een verhouding van ongeveer 70 tot 80% 'gewone' S6-toestellen, en 20 tot 30% Galaxy S6 Edge-toestellen. Dat is volgens het doorgaans goed ingelichte Korea Herald een aardig verkeerde inschatting geweest: de toestellen nemen beide 50% van de verkopen voor hun rekening.

Het enige concrete verschil tussen de twee toestellen is het display. Bij de Galaxy S6 Edge is het scherm gebogen en loopt het over beide zijkanten door. Het geeft het toestel een futuristisch uiterlijk, maar daarvoor betaal je wel 150 euro extra.

Dit gebogen scherm is volgens Samsung lastiger te produceren dan een regulier smartphone-scherm. De fabrikant schijnt alle zeilen bij te zetten om de productie op te schroeven, maar ondanks de extra moeite schijnen de eerste providers als zonder Edge-toestellen te zitten. Ook in Nederland is het toestel niet bij elke webshop op voorraad. De verwachting is dat Samsung dit jaar een recordaantal S6-toestellen zal verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: