27/03/15 Samsung Galaxy S6 Edge populairder dan verwacht

De Samsung Galaxy S6 Edge, het toestel met het bijzondere gebogen beeldscherm, is populairder dan Samsung in eerste instantie had verwacht. De vraag zou maar liefst drie keer hoger liggen dan eerder werd ingeschat.

Samsung heeft daarom de productiecapaciteit flink moeten verhogen, om te voorkomen dat consumenten teleur worden gesteld. Dat de S6 Edge het zo goed doet is best bijzonder, want behalve het scherm is het toestel gelijkwaardig aan de normale S6. Wel kost de S6 Edge 150 euro extra.

Tot nu toe ging Samsung er van uit dat van alle S6-toestellen ongeveen een kwart van alle een S6 Edge zou zijn. Dit aandeel zou zo maar eens een stuk hoger kunnen gaan liggen. Op Budger klopt de verwachte verhouding echter nog wel. In maart is 74% van het bezoek naar de normale S6 gegaan, en 26% naar de S6 Edge.

De S6-serie ligt vanaf 10 april in de winkels. Beide varianten zijn te koop met 32, 64 of 128 GB opslagruimte, wat je overigens níet zelf uit kan breiden. De S6 met 32 GB geheugen koop je zonder abonnement voor 699 euro, de S6 Edge voor 849 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: