02/12/14 ‘Samsung Galaxy S6 komt in twee varianten’

Volgens de nieuwste geruchten zal Samsung de opvolger van de Galaxy S5, de Galaxy S6, in twee varianten op de markt brengen. Naast een normale uitvoering komt er ook een versie met een gebogen display.

Dit meldt SamMobile, een doorgaans betrouwbare bron in het geruchtencircuit.

De Samsung Galaxy S6 met het gebogen scherm krijgt wellicht een display zoals de Galaxy Note Edge ook heeft. Het scherm loopt bij die smartphone door over de rechterzijde van het toestel (zie bovenstaande foto). Op dat extra stukje scherm kan je bijvoorbeeld notificaties lezen terwijl je op het 'hoofdscherm' een film kijkt. Wellicht gaat deze versie dan ook als de Samsung Galaxy S6 Edge uitkomen.

De Galaxy S6 móet een succesnummer worden voor de Koreaanse fabrikant. De Galaxy S5 is een prima toestel, maar voor veel consumenten een te beperkte upgrade van de Galaxy S4. De verkopen van de S5 hebben dan ook niet het gewenste niveau weten te halen, wat de winst van Samsung onder druk heeft gezet.

Daarom is Samsung volgens geruchten weer volledig van 'scratch' af aan begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe Galaxy S6. Het zal dus geen doorontwikkelde versie van de Galaxy S5 worden, maar een compleet nieuw toestel. Er zijn al wat specificaties van de Android smartphone uitgelekt:

  • Snapdragon 810 processor
  • 3 of 4 GB werkgeheugen
  • 20 megapixel camera
  • 5,5 inch display (2560 x 1440 pixels)
  • 32, 64 of 128 GB opslagruimte

Naar verwachting zal Samsung de nieuwe Galaxy S6 in februari tijdens of rondom het Mobile World Congress te Barcelona aankondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: