24/12/14 ‘Samsung Galaxy S6 krijgt 4 GB werkgeheugen’

De Samsung Galaxy S6 krijgt waarschijnlijk 4 GB aan werkgeheugen (RAM) aan boord. Daarmee wordt het een van de eerste smartphones met zo veel werkgeheugen.

Dit valt op te maken uit een persbericht van Samsung – het Koreaanse bedrijf stelt te zijn begonnen met de massaproductie van 4 GB RAM-modules voor mobiele gadgets. Veel state-of-the-art smartphones moeten het nu nog doen met 2 of 3 GB.

Aangezien het om massaproductie gaat, is het aannemelijk dat Samsung de modules zal gebruiken voor de nieuwe Galaxy S6. De opvolger van de niet zo geslaagde Galaxy S5 komt begin 2015 op de markt.

Meer werkgeheugen – wat heb je eraan?

Hoe meer werkgeheugen een smartphone heeft, hoe beter. Het toestel kan dan meerdere taken tegelijk aan zonder op snelheid in te boeten. In het werkgeheugen wordt tijdelijk data opgeslagen die aan de processor kan worden aangeboden ter verwerking.

In de praktijk komt het er op neer dat je bijvoorbeeld veel foto's in hoge resolutie achter elkaar kan schieten, zonder dat je smartphone hapert. Volgens Samsung presteert het nieuwe werkgeheugen ruim 50% beter dan de module van 2 GB, en bovendien is het 40% energiezuiniger geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: