11/02/15 ‘Samsung Galaxy S6 krijgt metalen behuizing’

De behuizingen van Samsung's nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S Edge zullen volgens geruchten volledig van metaal worden gemaakt.

Dat stelt Bloomberg, een doorgaans betrouwbare bron als het op dit soort zaken aankomt. Volgende maand zal Samsung de twee nieuwe toptoestellen aankondigen tijdens een presentatie op het Mobile World Congress te Barcelona.

Samsung presenteert niet alleen de verwachte Galaxy S6, maar ook de Galaxy S Edge. Dit toestel zal qua hardware gelijk zijn aan de S6, maar het scherm loopt over beide zijkanten door. De Galaxy Note Edge heeft ook een dergelijk scherm, alleen loopt bij die smartphone het scherm alleen aan de rechterkant door.

Beide telefoons zullen een scherm van 5,1 inch krijgen. Dat is net zo groot als de huidige Galaxy S5. De resolutie gaat wel omhoog van 1920 x 1080 naar 2560 x 1440 pixels, en dus wordt het scherm een stuk scherper.

Aan de achterzijde van de toestellen zullen we waarschijnlijk een 20 megapixel camera vinden. De software voor de camera zou vrij uitgebreid worden: zo kan je bijvoorbeeld handmatig focussen.

Onder de motorkap zal Samsung waarschijnlijk kiezen voor een processor van eigen makelij. De kans bestaat dat Samsung de S6 ook uitbrengt met de Snapdragon 810-processor van Qualcomm, maar daarover zijn de geruchten niet eenduidig genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: