04/11/14 ‘Samsung gooit design Galaxy S6 op de schop’

Voor het design van de Samsung Galaxy S6 zou het Koreaanse bedrijf weer terug zijn gegaan naar de tekentafel. De Samsung Galaxy S6 zal niet lijken op de S5.

Bij Samsung schijnt het design-proces intern onder de noemer 'Project Zero' bekend staan. De kans is groot dat Samsung voor de Galaxy S6 voortborduurt op de Galaxy A-serie. De toestellen uit de A-serie hebben (deels) metalen behuizingen. Ook de Galaxy Alpha en Note 4 hebben een dergelijk design, waarbij de randen van metaal zijn gemaakt en de achterkant van kunststof. Waarschijnlijk brengt Samsung niet nog een keer een 'plastic' vlaggenschip uit – na de release van de S5 ontving de fabrikant veel kritiek dat de S5 te goedkoop aan zou voelen.

De beslissing om het design opnieuw vorm te geven komt voort uit tegenvallende verkopen. De toptoestellen van Samsung verkopen simpelweg niet meer zo goed als een paar jaar terug. In het budget- en middensegment doet Samsung nog wel goede zaken, maar in het hoogste segment ziet Samsung haar marktaandeel teruglopen. In 2015 wil Samsung minder verschillende modellen uitbrengen om zo meer focus op enkele toestellen te kunnen leggen.

Wat voor hardware deze Galaxy S6 zal krijgen is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de Galaxy S6 over een display beschikken van zo'n 5 tot 5,5 inch met een qhd-resolutie. Onder de motorkap vinden we dan (een van) de nieuwste 64-bits Snapdragon- of Exynos-processor met 4 GB RAM. Waarschijnlijk zal de Galaxy S6 vanaf het voorjaar van 2015 in de winkels liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: