25/03/15 Samsung komt in 2016 met eerste buigbare smartphone

Smartphones met flexibele beeldschermen zie je anno 2015 nog niet in het straatbeeld, maar daar kan volgend jaar verandering in komen. Samsung wil in 2016 haar eerste buigbare smartphone lanceren.

Op dit moment zijn alleen LG en Samsung in staat om flexibele schermen te produceren. LG gebruikt de technologie al in de LG G Flex-serie, en Samsung heeft met de Galaxy Round een poging gedaan. Toch is dat de enige smartphone met een buiging geweest, en heeft Samsung zich daarna toegelegd op de introductie van Edge-displays. Daarbij loopt het scherm door over de rand van het toestel.

Eerder voorspelde Samsung nog dat het dit jaar al met de eerste gebogen smartphones zou komen, maar dit bleek te voorbarig. De fabrikanten zoeken blijkbaar nog naar de beste manier om flexibele schermen toe te passen. De LG G Flex-serie is innovatief, maar het gebogen scherm voelt een beetje gimmicky. Ook ligt de verkoopprijs van de toestellen vrij hoog in vergelijking met andere toptoestellen.

Samsung wil overigens niet alleen smartphones voorzien van buigbare displays, maar ook tablets, e-book readers en laptops. Tot die tijd wachten we met spanning op de eerste opvouwbare toestellen.

Bron: Business Korea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: