31/10/14 Samsung kondigt Galaxy A3 en A5 aan

Samsung heeft een nieuwe toestel-lijn aangekondigd. De Samsung Galaxy A3 en Galaxy A5 zijn de nieuwste modellen van de Koreaanse fabrikant.

De twee toestellen zijn in de afgelopen maanden al verschillende malen uitgelekt. Ook werd er nog een Galaxy A7 verwacht, maar dit toestel heeft Samsung niet getoond.

Samsung Galaxy A5

De Galaxy A5 is grotere toestel van de twee. Met een 5 inch hd-scherm (720p), 13 megapixel camera, 2 GB RAM, 1.2 GHz quad-core processor en 4G-ondersteuning is het toestel een middenklasser. Samsung legt de nadruk echter op het design van de telefoons.

Beide toestellen hebben namelijk een behuizing van metaal én ze zijn bijzonder dun. De Galaxy A5 is met 6,7 mm de dunste smartphone die Samsung tot nu toe heeft gemaakt. De A3 is met 6,9 mm een fractie dikker.

Samsung Galaxy A3

De Galaxy A3 heeft een scherm van 4,5 inch. Veel van de specificaties komen overeen, alleen heeft de A3 minder werkgeheugen (1 GB) en een 8 megapixel camera in plaats van een 13 megapixel camera. Beide smartphone hebben 16 GB opslagruimte dat ook nog uit te breiden is met een MicroSD-kaartje van maximaal 64 GB.

De A3 en A5 komen in het eerste kwartaal van 2015 op de markt. Een adviesprijs is echter nog niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: