29/12/14 Samsung lanceert vernieuwde Note 4 in Korea

In Zuid-Korea, thuisland van smartphonemaker Samsung, gaat de fabrikant een nieuwe versie van de Galaxy Note 4 lanceren. Deze versie ondersteunt een snellere versie van 4G.

Met deze nieuwe Note 4 kan je in theorie een maximale downloadsnelheid halen van 300 Mb/s. Dat zijn snelheden die je normaliter alleen over een vaste glasvezelverbinding kan halen.

In Nederland hebben we overigens nog weinig aan de nieuwe Note 4, omdat onze providers simpelweg nog geen snelheden van 300 Mb/s aanbieden. KPN en Vodafone bieden 4G+, waarmee een snelheid van 225 Mb/s kan worden aangetikt. Dit is echter nog maar zeer beperkt beschikbaar.

KPN en Vodafone kunnen deze snelheden aanbieden door verschillende 4G-frequenties te combineren tot een snellere versie. Het gaat hierbij om de combinatie van twee frequenties – de nieuwe Note 4 kan drie frequenties tegelijk verwerken.

In januari zal Samsung de vernieuwde Note 4 in Zuid-Korea op de markt brengen. Nog een opvallend gerucht: Samsung zou dit toestel voorzien van de allernieuwste Snapdragon-processor, de 810. Daarmee zou het het eerste toestel zijn met deze processor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: