14/11/14 Samsung: “maak je niet druk om breekbaarheid Note Edge”

De Samsung Galaxy Note Edge is vanaf december te koop. De smartphone heeft een gaaf beeldscherm dat doorloopt over de zijkant, maar dit roept vragen op bij consumenten. Hoe breekbaar is dat scherm? Samsung stelt gerust.

Op haar officiële blog stelt Samsung dat de metalen behuizing rond de zijkant de stevigheid van de telefoon ten goede komt. Verder geeft het bedrijf aan dat het zich realiseert dat mensen zich afvragen of de Galaxy Note Edge niet extra fragiel is. Daarom heeft het (onder andere) meer dan 1000 valtesten gedaan, waar rekening met de afwijkende vormfactor is gehouden. Daar blijkt uit dat de Note Edge op eenzelfde manier uit handen glipt, en daarom meestal niet direct op het scherm landt. De Galaxy Note Edge is daarom niet breekbaarder dan andere toestellen.

Verder vragen mensen zich af of de zijkant van het scherm niet per ongeluk apps opstart, maar ook hier is rekening mee gehouden. De Galaxy Note Edge kan het verschil tussen een vinger en een handpalm herkennen. Ook kan het een handeling die per ongeluk wordt uitgevoerd onderscheiden van een handeling die bedoeld is om wel iets op te starten.

De Samsung Galaxy Note Edge is vanaf begin december in Nederland te koop, en heeft een adviesprijs van 849 euro. Dat is 50 euro meer dan de reguliere Galaxy Note 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: