10/06/14 ‘Samsung maakt minder Galaxy S5’s door komst iPhone 6′

Samsung gaat de komende maanden de productie van haar topmodel, de Galaxy S5, flink terugschroeven. Naar verluidt zal Samsung miljoenen minder telefoons bouwen met het oog op de komst van de iPhone 6 in het najaar.

Door de komst van de nieuwe (grotere) iPhone verwacht Samsung veel minder smartphones te verkopen, aldus de bron van het bericht. De iPhone 6 is nog niet officieel aangekondigd, maar Samsung gaat in ieder geval uit dat ook dit jaar in september of oktober een nieuwe telefoon van Apple gepresenteerd zal worden.

Dit kwartaal maakt Samsung nog 21 miljoen Galaxy S5's, in het derde kwartaal van dit jaar zullen dat er nog 'slechts' 15 miljoen zijn. Ook de productie van de Galaxy S4 (ja, die maken ze ook nog steeds) wordt teruggeschroefd van 6 naar 5 miljoen stuks.

Dit doet Samsung om niet onnodig met voorraad te blijven zitten. Uiteraard heeft Samsung deze geruchten niet bevestigd, maar er zit wat in. De nieuwe iPhone 6 komt waarschijnlijk in twee varianten: een met een scherm van 4,7 inch, en een van 5,5 inch. Dat zou een aardige bedreiging vormen voor Samsung's superphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: