19/11/14 Samsung maakt smartphone met opvouwbaar scherm

Toestelmaker Samsung wil dit jaar nog een smartphone uitbrengen met een opvouwbaar display. Het bijzondere scherm moet over de helft gevouwen kunnen worden.

Het toestel kan dus worden voorzien van een scherm dat twee keer zo groot wordt als het toestel zelf. Dit heeft Lee Chang-hoon, een topman binnen Samsung, laten weten aan Cnet.

Samsung zal haar productiecapaciteit voor flexibele displays opvoeren van 30.000 naar 40.000 per maand. Samsung zal daarmee de grootste productiecapaciteit hebben van alle fabrikanten. Daar moeten we wel bij vermelden dat verder alleen LG in staat is op dit soort schermen te maken.

Beide bedrijven zijn nog op zoek naar de ideale toepassing voor een dergelijk scherm. Hoe de smartphone met het innovatieve scherm er uit komt te zien is dan ook nog niet bekend.

Het is mogelijk dat Samsung kiest voor een 'clamshell' model, oftewel een toestel dat je open kan klappen. Uiteindelijk zien wij het liefst een compacte telefoon waarvan je het scherm kan uitvouwen naar het formaat van een kleine tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: