16/01/15 Samsung neemt nieuwe topdesigner aan

Samsung wil zich sterk gaan richten op smartphones met een fatsoenlijk design. Dat is na de tegenvallende Galaxy S5 geen overbodig luxe. Samsung heeft daarom een nieuwe design-topman aangenomen in de vorm van Lee Don-tae.

Dat is een opvallende keuze, want Lee Don-tae is de voormalige CEO van het Londense Tangerine – de designstudio van niemand minder dan Jony Ive, hoofd design van Apple. Bij Tangerine ontwerpen ze niet alleen elektronica, maar bijvoorbeeld ook interieurs voor vliegtuigen en winkels.

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S5 is niet door iedereen even positief ontvangen. De plastic behuizing van de telefoon voelt niet 'premium' genoeg aan vergeleken met bijvoorbeeld Apple's iPhone of de HTC One M8. Lee zal bij Samsung niet alleen verantwoordelijk worden voor het design van de Galaxy S6, maar ook voor alle andere producten.

We zijn erg benieuwd naar het ontwerp van de S6, dat volgens geruchten weinig meer te maken heeft met het ontwerp van de S5. De kans is zeer groot dat Samsung voor een metalen design kiest. De smartphone zal rond eind februari of begin maart worden aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: