02/06/14 Samsung presenteert eerste smartphone met Tizen

Samsung heeft haar eerste high-end smartphone met Tizen gepresenteerd: de Samsung Z. Dit toestel draait niet op Google's Android, maar op Samsung's eigen besturingssysteem.

Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met Intel. Naast de Samsung Z draait ook de Samsung Galaxy Gear-smartwatch op Tizen.

Samsung Z

De Samsung Z beschikt over een 4,8 inch 720p-scherm, 2,3 GHz quad-core processor, 2 GB RAM, 16 GB geheugen en 8 megapixel camera. Ook de hartslagmonitor en vingerafdrukscanner zijn op het toestel te vinden.

Met Tizen wil Samsung zich minder afhankelijk maken van Google. Samsung domineert de Android-markt met haar Galaxy-lijn, maar is hierdoor aardig afhankelijk geworden van de Amerikaanse zoekgigant.

Verwacht van Tizen geen compleet vernieuwde interface. Het lijkt qua design veel op Android zoals we het kennen uit de Galaxy S-toestellen. De Samsung Z zal eerst in Rusland gelanceerd worden. Het is op dit moment niet bekend of en wanneer de Samsung Z naar Nederland komt. Ook een adviesprijs is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: