13/08/15 Samsung presenteert Galaxy S6 Edge+

Samsung heeft de Galaxy S6 Edge+ gepresenteerd. Het toestel is een grotere versie van de normale Galaxy S6 Edge.

De Edge+ heeft een scherm van 5,7 inch, waar de reguliere versie een scherm van 5,1 inch heeft. Het design is zo goed als gelijk gebleven, en ook aan de hardware is niet veel gesleuteld. Wel heeft de Edge+ 4 GB in plaats van 3 GB werkgeheugen, en een sterkere accu van 3000 mAh. Wel moet er een groter scherm worden verlicht, dus waarschijnlijk wordt de winst van de extra capaciteit daardoor teniet gedaan. De accu is wel sneller op de laden: in 2 in plaats van 3 uur.

De resolutie van het scherm is gelijk gebleven, maar met 2560 x 14400 pixels was er ook absoluut geen noodzaak om dit te upgraden. Het scherm van de S6 Edge+ is een van de meest indrukwekkende displays anno 2015.

In de software heeft Samsung kleine verbeteringen doorgevoerd. Je kan nu snel apps opstarten door vanuit de rand van het scherm naar het midden te vegen. De reguliere S6 Edge kan met die interactie alleen de contacten weergeven. Je kan met de camera-app direct een livestream op YouTube starten. Deze kan je op privé of openbaar zetten. De camera beschikt over een optische beeldstabilisator, waardoor schokkerige foto's en video's worden voorkomen.

De Galaxy S6 Edge+ is 12 millimeter langer en 6 millimeter breden dan de originele S6 Edge. Het gewicht is met 21 gram toegenomen tot 153 gram.

Samsung begint de verkoop van de Galaxy S6 Edge+ begin september zal gaat 799 euro kosten zonder abonnement. Samsung heeft overigens ookd de Galaxy Note 5 gepresenteerd, maar deze zal niet in Nederland worden uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: