21/10/14 Samsung presenteert stilletjes de Galaxy S5 Plus

Samsung heeft zonder veel bombarie de Samsung Galaxy S5 Plus aangekondigd. Het gaat om een snellere versie van de S5 biedt ondersteuning voor de nieuwste generatie 4G-netwerken.

Normaliter kondigt Samsung nieuwe smartphones in het hoogste segment aan op aparte evenementen, maar de Galaxy S5 Plus is simpelweg op Samsung's website geplaatst. Een adviesprijs en datum waarop het toestel in de winkels moet liggen zijn echter nog niet bekend.

Qua specificaties lijkt het erop dat de Samsung Galaxy S5 Plus (G901F) een Nederlandse variant is van de Galaxy S5 4G+ die afgelopen zomer in Singapore uitkwam. De meest specificaties zijn ongewijzigd gebleven, alleen de processor in geüpgraded van een Snapdragon 801 naar een 805 – deze chip vinden we ook in de Galaxy Note 4. Het design is ongewijzigd.

Daarbij is de belangrijkste wijziging dat de Galaxy S5 Plus ook ondersteuning biedt voor 4G+ netwerken (LTE Advanced). Vodafone en KPN rollen dit najaar deze nieuwe versie van 4G uit, waarmee extreem hoge snelheden gehaald kunnen worden (tot wel 225 Mb/s). 4G+ zal eerst in de randstad worden uitgerold.

Er zijn nog maar een paar telefoons die met 4G+ overweg kunnen. De Galaxy Alpha kan dit, en de Note 4 ook, maar de iPhone 6 bijvoorbeeld niet. De Galaxy S5 Plus wordt dus het derde toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: