09/10/13 Samsung presenteert toestel met gebogen touchscreen

Samsung heeft een toestel gepresenteerd met een gebogen scherm: de Samsung Galaxy Round. Het toptoestel heeft praktisch dezelfde specificaties als de Samsung Galaxy Note 3.

Samsung heeft de Galaxy Round uitgerust met een 5,7 inch full hd-touchscreen, een 13 megapixel camera en een 2.3 GHz quad-core processor. Ook de achterzijde is, net als bij de Note 3, voorzien van een leer-look. De Galaxy Round draait op Android 4.3.

Het voordeel van een gebogen scherm is volgens Samsung het 'Roll Effect'. Wanneer je Galaxy Round op een tafel ligt en je het toestel ligt naar je toe buigt, zie je informatie over bijvoorbeeld gemiste oproepen en je batterij. Verder kunnen we ons voorstellen dat een gebogen scherm minder gevoelig is voor schade. Bij een val kan het toestel niet plat op het scherm vallen, wat barsten kan voorkomen.

De Samsung Galaxy Round komt deze week al uit in Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung. Het toestel zal daar zo'n 760 euro kosten. Het is niet bekend of de Round ook buiten Korea op de markt wordt gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: