04/12/14 Samsung rolt Android Lollipop uit naar Galaxy S5

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de Samsung Galaxy S5, het topmodel van de Koreaanse fabrikant.

Samsung rolt de update eerst uit in Polen, andere landen zullen spoedig volgen. Wanneer de update precies voor Nederlandse Galaxy S5-eigenaren beschikbaar zal komen is niet bekend.

Eerder had Samsung al beloofd om de update vanaf december 2014 te lanceren, en het lijkt erop dat de fabrikant haar woord houdt. Android Lollipop wordt een flinke update voor de Galaxy S5. Het design van het besturingssysteem is flink aangepakt, waardoor Android er een stuk strakker uitziet. Ook Samsung's eigen TouchWiz-interface is aangepast naar Google's nieuwe ontwerpstijl, Material Design.

Na de update zal het dan ook weer even aanvoelen alsof je een compleet nieuwe smartphone op zak hebt. Niet alleen de looks zijn verbeterd, ook de functionaliteiten. Zo kan je met Smart Lock je toestel beveiligen op juist ontgrendelen op plekken waar andere gadgets zoals een tablet of smartwatch aanwezig zijn.

De Lollipop-update is 'over the air' te downloaden. Je hoeft je Galaxy S5 dus niet aan een computer te koppelen om de update te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: