26/11/14 Samsung stopt met chat-app ChatOn

Niet alles dat Samsung aanraakt verandert in goud. Het Koreaanse bedrijf trekt na drie jaar de stekker uit haar messaging-app ChatOn.

Met de app wilde Samsung de strijd aangaan met onder andere WhatsApp, Line en Kakao. Samsung heeft ChatOn op miljoenen smartphone geïnstalleerd, maar praktisch niemand maakte van de dienst gebruik.

ChatOn werd in augustus 2011 uitgebracht. Op dat moment had WhatsApp al miljoenen gebruikers, en Samsung wist te weinig meerwaarde te bieden met ChatOn om gebruikers te doen overstappen. Samsung heeft daarna geprobeerd om de app door te strot van de gebruikers te duwen door het op haar smartphones standaard mee te leveren, maar zonder succes.

Dat ChatOn ook op andere merken smartphones gewoon gebruikt kan worden is bij veel mensen niet bekend. Omdat Samsung de applicatie heeft uitgebracht zal het voor veel mensen waarschijnlijk hebben aangevoeld als een variant op BlackBerry Messenger, een app die jarenlang alleen voor BlackBerry-gebruikers beschikbaar was.

Samsung heeft het de laatste tijd wat minder makkelijk dan voorheen. De verkopen lopen terug en daarom moet er kritisch naar alle onderdelen van het bedrijf worden gekeken. ChatOn zal daarom uitgefaseerd worden. Wanneer de app in Nederland niet meer ondersteunt zal worden is nog niet bekend.

[Update 28-11-2014] Samsung ontkent dat het stopt met haar chatdienst. Dat heeft Samsung verklaard tegenover website The Verge.

[Update 19-12-2014] Samsung heeft bevestigd dat het per 1 februari 2015 met ChatOn gaat stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: