29/12/14 ‘Samsung stopt met productie Galaxy Alpha’

Met de Samsung Galaxy Alpha is Samsung qua design een nieuwe weg ingeslagen. Wat ons betreft een succesvolle: Samsung's smartphones hebben er sinds de Alpha niet zó goed uitgezien. Volgens geruchten gaat Samsung binnenkort echter al stoppen met de productie van de Alpha.

Samsung zou voornemens zijn om de Alpha te laten opvolgen door de Galaxy A5. De nieuwe A-serie bestaat uit de A3, A5 en A7 en alle drie de toestellen hebben, net als de Alpha, een metalen behuizing.

De Galaxy Alpha is een redelijk succesvol toestel. Het gelikte design spreekt velen aan, maar het prijskaartje niet. De telefoon heeft een adviesprijs van maar liefst 599 euro – een 'high-end' prijs, maar de specificaties zijn daar niet naar. Qua hardware valt de Alpha namelijk in het middensegment. Bij de betere webshop is de Alpha inmiddels overigens al te koop voor zo'n 500 euro, en je krijgt er van Samsung ook nog een gratis tablet bij.

Daarom zou Samsung de focus willen gaan verleggen op de nieuwe Galaxy A-serie. Ook de Galaxy A5 is een middenklasser, maar met een beter passend prijskaartje van zo'n euro. De bron van dit gerucht spreekt overigens van een Koreaanse adviesprijs van zo'n 300 euro – het is niet duidelijk of Samsung dat prijspunt ook buiten Korea wil gaan aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: