17/04/15 Samsung weer grootste speler op smartphonemarkt

In het eerste kwartaal van 2015 heeft Samsung de nummer 1 positie binnen de smartphonemarkt herpakt ten koste van Apple, zo blijkt uit cijfers van Trendforce.

Na de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus steeg Apple tot een gedeelde eerste plaats met Samsung in het vierde kwartaal van 2014. Ondanks dat Samsung haar nieuwe high-end smartphones, de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Egde, pas begin april heeft gelanceerd, worden in deze cijfers het reeds aantal verscheepte toestellen naar winkels meegerekend. Daarnaast hebben deze twee smartphones positief effect gehad op de algehele smartphone prestaties van Samsung.

Samsung heeft 80 miljoen smartphones verscheept in het eerste kwartaal, wat neerkomt op 27,8% marktaandeel. In dezelfde periode verkocht Apple 58 miljoen smartphones, een aandeel van 19,9%. De verwachting is dat dit verschil verder zal groeien in het voordeel van Samsung nu de daadwerkelijke verkoop van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge van start is gegaan.

Onder Samsung en Apple wordt de strijd gestreden tussen LG En Huawei. Op dit moment is Huawei de partij die de derde plek inneemt met 20 miljoen verscheepte smartphones tegenover 18 miljoen door LG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: