21/05/15 ‘Samsung toont twee nieuwe high-end toestellen in september’

Volgens geruchten zal Samsung in september niet één, maar twee nieuwe high-end smartphones zal aankondigen. Naast de al verwachte Samsung Galaxy Note 5 zal er dus nog een toestel worden gepresenteerd.

Dit meldt de doorgaans goed geïnformeerde site SamMobile. Vorig jaar kwam Samsung ook al met twee nieuwe smartphones in september: de Note 4 en de Note Edge; in feite dezelfde toestellen op het scherm na.

Voor 2015 heeft Samsung andere plannen. Intern staat de nieuwe, nog onbekende smartphone bekend als 'Project Zero 2'. De Samsung Galaxy S6 had de codenaam 'Project Zero', verwijzende naar het nieuwe design dat vanaf 'nul' is ontwikkeld. Project Zero 2 lijkt dus meer weg te hebben van de Galaxy S6 dan van de Note 5.

De kans bestaat dat dit toestel direct de strijd aan zal gaan met de iPhone 6S, die ook in of rond september zal worden aangekondigd. De Note 5 zal de concurrent worden voor de iPhone 6S Plus.

Er zijn ook al wat specificaties bekend van dit nog mysterieuze toestel. Het scherm wordt waarschijnlijk 5,4 of 5,5 inch groot, en loopt net als bij de Galaxy S6 Edge aan beide kanten door. Onder de motorkap wordt een Snapdragon 808-processor geplaatst, en dus geen Exynos-chip van Samsung zelf. Dezelfde processor heeft LG ook gebruikt voor haar G4. Aan de achterkant zal een 16 megapixel camera komen, en aan de voorkant een 5 megapixel selfiecamera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: