08/07/14 Samsung verkoopt minder smartphones dan verwacht

Koreaanse smartphone-maker Samsung heeft voor het tweede kwartaal van 2014 een winstwaarschuwing afgegeven. Samsung heeft minder smartphones verkocht dan verwacht.

De winst over het tweede kwartaal komt uit op zo'n 5,2 miljard euro. Geen lullig bedrag, maar wel 24% minder dan een jaar geleden. Samsung zegt dat de smartphonemarkt verzadigd is. Het merk blijft zitten met voorraden budget- en middensegment toestellen. Om van die voorraad af te komen heeft Samsung meer uitgegeven aan marketing.

Ook in de tablets heeft Samsung minder goede zaken gedaan dan verwacht. Door de groeiende vraag naar grote smartphones met schermen van 5 tot 6 inch is de vraag naar tablets met schermen van 7 of 8 inch afgenomen.

Tot slot stelt Samsung dat het tweede kwartaal altijd een rustiger kwartaal is voor de verkopen in China. Dat is de grootste smartphonemarkt ter wereld. Wel geven de Koreanen aan dat ze het derde kwartaal positief ingaan, met oog op “aankomende verschijningen van het nieuwe smartphone-aanbod”. Daarmee doelt Samsung mogelijk op de nieuwe Galaxy Note 4 en wellicht de Samsung Galaxy F.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: