10/11/14 ‘Samsung werkt aan nieuw gebogen display’

Volgens geruchten werkt Samsung aan een innovatief nieuw display, dat over de twee zijkanten heen rolt. Het scherm zou gebruikt kunnen worden in de Samsung Galaxy S6.

Samsung heeft op dit moment al een telefoon op de markt gebracht met een scherm dat over één kant heen is gebogen, de Samsung Galaxy Note Edge. Die smartphone is echter niet in Nederland te koop. Het bijzondere scherm ziet er niet alleen gaaf uit, maar biedt ook extra functies. Zo kunnen er bijvoorbeeld notificaties op getoond worden terwijl er op het 'hoofdscherm' een filmpje afspeelt.

Het gerucht dat Samsung nu werkt aan een variant met twee gebogen randen is door Jerry Kang van IHD Technology begonnen. Volgens Kang wilde Samsung de Note Edge ook al van dit scherm voorzien, maar is daar op het laatste moment vanaf gezien.

Samsung schijnt voor de Galaxy S6 volledig terug te zijn gegaan naar de tekentafel. De Galaxy S6 zal niet lijken op de S5. De Koreaanse fabrikant moet met écht iets nieuws op de proppen komen om de teruglopende verkopen in 2015 weer aan te jagen. Een scherm als dit zou zeer innovatief zijn. Of het scherm in de praktijk ook meerwaarde zal bieden is echter nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: