12/01/15 ‘Samsung wil weer Windows Phone-smartphones maken’

Volgens geruchten overweegt Samsung om weer Windows Phone-toestellen te gaan maken. Dat meldt de Korea Times.

Officieel is Samsung nooit gestopt met het ontwikkelen van Windows Phone, maar het laatste model (de Ativ S) dateert alweer van 2012. Sindsdien heeft Samsung zich uitsluitend gefocust op Google's Android en het eigen Tizen.

Samsung wil minder afhankelijk worden van Google's almachtige besturingssysteem. Het eigen Tizen komt niet echt van de grond, en dus is Windows Phone een aanlokkelijk alternatief. Voor Microsoft zou een nauwere samenwerking met Samsung ook positief kunnen uitpakken voor het marktaandeel van Windows Phone, dat altijd nog sterk achterblijft op Android en Apple's iOS.

Feit is wel dat Samsung en Microsoft op dit moment met elkaar in de clinch liggen. Er is een ruzie ontstaan over royalties. In augustus klaagde Microsoft het Zuid-Koreaanse Samsung aan omdat het sinds september 2013 al geen licentiekosten meer zou hebben betaald. Samsung zegt dat Microsoft met de overname van Nokia contractbreuk gepleegd.

Mochten er weer Windows Phone-smartphones door Samsung gemaakt gaan worden, dan zullen die waarschijnlijk pas – op z'n vroegst – in het derde kwartaal van 2015 verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: