28/08/13 Samsung’s smartwatch Galaxy Gear komt op 4 september

Samsung heeft officieel bevestigd dat het bedrijf 4 september een smartwatch zal presenteren met de naam Galaxy Gear. De Galaxy Gear wordt samen met de Samsung Galaxy Note III vlak voor de grote telecombeurs IFA in Berlijn aan het publiek gedemonstreerd.

Veel weten we nog niet over de Galaxy Gear en Samsung heeft er ook nog weinig over losgelaten. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de smartwatch geen flexibel display zal hebben, dat de software op Android is gebaseerd en dat de Galaxy Gear via bluetooth in verbinding staat met de gebruiker's smartphone. Hierbij is het niet duidelijk of de Galaxy Gear alleen met Samsung smartphones verbonden kan worden, of ook met telefoons van andere fabrikanten.

Verder ziet het er naar uit dat de Galaxy Gear zal beschikken over een 2,5 inch scherm met een resolutie van 320×320 pixels en dat het horloge werkt op een dualcore processor. Met de smartwatch zou Samsung zich voornamelijk op jong publiek richten.

Update 02/09/2013: De website Venturebeat.com meldt de eerste foto's te hebben van de Samsung Galaxy Gear. Uit de foto's blijkt dat de smartwatch voornamelijk te gebruiken zal zijn als fitness tracker

Galaxy Gear Smartwatch Galaxy Gear Smartwatch Galaxy Gear Smartwatch Galaxy Gear Smartwatch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: