09/11/14 Sim only provider YouFone gaat 4G aanbieden

Youfone, een sim only provider op het netwerk van KPN, gaat vanaf 10 november ook 4G-internet aanbieden. Daarmee volgt het het voorbeeld van andere goedkope sim only providers als Ben en Simyo.

Youfone zal alleen 4G aanbieden bij de grotere databundels van 1000 en 2500 MB. Youfone biedt ook bundels aan van 250 en 500 MB. Het gemiddelde dataverbruik in Nederland ligt per maand op 310 MB (Tweakers, mei 2014). Wel moet je voor 4G per maand 5 euro extra betalen, net als bij Simyo. Je krijgt een downloadsnelheid van 50 Mb/s en een uploadsnelheid van 25 Mb/s. De extra 4G-module is per maand aan- en uit te zetten.

4G is de opvolger van 3G, en stelt je in staat om razendsnel te internetten op je smartphone. Met 4G is het mogelijk om bijvoorbeeld muziek en filmpjes zonder hapering op je toestel te streamen. Hou er rekening mee dat je dataverbruik hier fors door kan stijgen.

Omdat Youfone op het netwerk van KPN opereert, biedt de sim only provider straks een landelijke 4G-dekking, net als Simyo. Provider Ben werkt op het netwerk van T-Mobile, waarmee je nog niet overal 4G-dekking hebt. Tot slot heeft Youfone laten weten dat het ook smartphones zal aanbieden aan klanten die voor een verlenging kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: