24/02/15 Siri spreekt binnenkort eindelijk Nederlands

In een nieuwe testversie van iOS zijn nieuwe talen voor Siri gevonden, waaronder Nederlands. Siri 'sprak' al 9 talen, en nu komen er daar nog 7 bij.

Het zal gaan om Russisch, Deens, Thais, Zweeds, Turks, Portugees en Engels met een Indiaas accent. Siri had al ondersteuning voor het Engels, Duits, Frans, Japans, Spaans, Italiaans, Koreaans en Chinees. Nederlands zal worden toegevoegd vanaf iOS versie 8.3, die later dit jaar verwacht wordt.

De kans bestaat dat de uitbreiding van het talenpakket iets te maken heeft met de invoering van de Apple Watch in april. Een van de voornaamste invoermogelijkheden van Apple's smartwatch is Siri; door meer talen te introduceren zou de Watch aantrekkelijker worden voor meer consumenten. Of de Apple Watch ook vanaf april in Nederland te koop zal zijn is overigens nog niet bekend.

Met iOS 8.3 introduceert Apple niet alleen nieuwe talen, maar ook meer 'emoji', oftewel de smiley's die je bij berichtjes kan voegen. In het huidige aanbod zijn bijna alleen blanke figuurtjes te vinden, maar daar komt verandering in. Straks kan je alle emoji's versturen in zes verschillende huidskleuren. Je selecteert een andere huidskleur door een emoji langer ingedrukt te houden. Ook zijn er emoji's van gezinnen die nu zijn samengesteld uit twee vaders of moeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: