30/07/14 Samsung’s smartphone marktaandeel krijgt serieuze klap

 

Gisteren schreven wij al over de sterke opkomst van het Chinese Huawei binnen de wereldwijde smartphone markt. Nu zijn er cijfers naar buiten gebracht die deze ontwikkeling bevestigen, ten nadele van Samsung.

IDC heeft berekend dat het marktaandeel van Samsung in het tweede kwartaal is gedaald van 32,3% vorig jaar tot 25,2%. Met dit ruime kwart aan marktaandeel is Samsung nog steeds verreweg marktleider maar een krimp in smartphone marktaandeel is iets wat men bij Samsung lang niet heeft gezien.

Naast Samsung hebben ook Apple en LG marktaandeel verloren, maar met de onlangs gelanceerde LG G3 en de komende iPhone 6 lancering zullen deze fabrikanten de schade herstellen, zo is de verwachting. Voor Samsung wordt dit beduidend uitdagender. Het vlaggenschip van Samsung, de Samsung Galaxy S5, is al langere tijd verkrijgbaar en op korte termijn wordt alleen de nieuwe Galaxy Note en een serie midrange smartphones verwacht. Met deze nieuwe modellen zal Samsung het verloren marktaandeel niet direct terug winnen.

 

Samsung Galaxy marktaandeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: