30/10/14 Smartphone-tak Samsung heeft het moeilijk

Samsung heeft in het afgelopen kwartaal het aantal verscheepte smartphones zien toenemen, maar de gemiddelde verkoopprijs zien zakken.

De omzet van Samsung's mobiele tak is met 14% gedaald naar 18,5 miljard euro. De operationele winst daalde met maar liefst 74% tot 1,3 miljard euro. Samsung wist te vertellen dat het aantal verscheepte high-end toestellen, zoals de Galaxy S5, relatief laag was. De budget- en mid-range smartphones verkopen dus prima. In totaal heeft Samsung 35,7 miljard euro omgezet, 20% minder dan een jaar geleden. De winst is gehalveerd tot 3,2 miljard euro.

Ook voor het einde van het jaar verwacht Samsung dat deze trend doorzet. Er zullen veel smartphones en tablets verkocht worden, maar de prijzen staan onder druk door zware concurrentie. Robert Yi, topman bij Samsung, geeft aan dat Samsung in 2015 minder toestellen zal lanceren, en zich wil concentreren op een beperkter portfolio.

Samsung heeft niet alleen moeite op de smarpthone-markt. Ook in de tv-markt daalde de omzet. Het Koreaanse bedrijf stelt dat een daling van de gemiddelde verkoopprijs en een stijging van de productiekosten voor een minder indrukwekkend resultaat hebben gezorgd.

Bron: Samsung (PDF)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: