07/05/15 Smartphone van 1 op 10 Nederlanders heeft gebroken scherm

Online marktonderzoeksbureau Multiscope heeft onderzoek gedaan onder 823 consumenten met een smartphone naar mankementen van smartphones. Uit dit onderzoek is gebleken dat bijna 10 procent een smartphone heeft met een barst in het beeldscherm.

In totaal geef 1 op de 5 respondenten aan een mankement te hebben aan de smartphone. Overigens valt ook een snel leeglopende accu onder de mankementen, waarbij niet zeker is of het in dit geval daadwerkelijk om een mankement gaat.

Een derde veel genoemd mankement zijn toetsen die niet goed meer functioneren, 18 procent gaf aan hier last van te hebben. Van alle smartphonegebruikers die de afgelopen 3 jaar last hebben gehad van een mankement, besloot een kwart de smartphone te vervangen. 40% besloot geen actie te ondernemen omdat het toestel ondanks het mankement nog wel functioneerde.

Kijkend naar leeftijd blijken jongeren vaker problemen te hebben met de smartphone, 30% van de jongeren heeft een smartphone met kuren, boven de 45 jaar is dit nog maar 10% van de smartphonebezitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: